inscenace ŠOA

Ve Studiu Švandova divadla v této sezoně vzniká jako autorsko-interpretační dílna cyklus Hydepark, který v sobě ukrývá deset „krátkometrážních“ divadelních premiér, osobních výpovědí a postojů. Jedním z dílů byla inscenace ŠOA uváděná v listopadu. Pro velký zájem byla tato inscenace zařazena do stálého repertoáru.

Představení s názvem Šoa – příběh Hany Pravdové/příběh Miloše Dobrého. Jedná se o autentické příběhy dvou lidí, kteří se ocitli na stejných místech a prožili podobné tragédie, a přesto se nikdy nepoznali. Jejich životní cesty se prolínají a míjejí – oba přežili Terezín, Osvětim, pochod smrti i poválečné křivdy. Na příbězích dvou odlišných typů – sportovce a herečky – ukazujeme holocaust z „civilní“ stránky, připomínáme, že to, co se stalo, se nedělo nějakým cizím lidem, ale někomu jako jsme, někomu, kdo prostě jen byl židovské národnosti. I na pobyt v koncentračních táborech je nahlíženo všednodenní optikou – na to, jak se v nich žilo, jak pracovalo a bydlelo, co se jedlo, na to, že i v Terezíně se hrálo divadlo či fotbal. Je to i příběh odvahy a vůle k životu, oba hrdinové zažili a přežili strašlivé věci, a přesto byli schopni – i díky svým láskám, sportu a umění – jít dál.

V režii Daniela Hrbka se v hlavních rolích představí Zuzana Onufráková a Miroslav Hruška.

Nejbližší termín uvedení jsou 29. 1., 9. 2., 17. 2., 9. 3., 22. 3. přičemž Vám první dvě reprízy můžeme nabídnout za 99 Kč. Cena u dalších repríz činí 170 Kč.

Foto: Patrik Borecký

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem inscenace ŠOA

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.