Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

27. ledna 2011 Federace židovských obcí v České republice a Nadační fond obětem holocaustu uspořádaly ve spolupráci s kanceláří Senátu Parlamentu ČR slavnostní shromáždění u příležitosti Dne památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti v Hlavním sále Senátu Valdštejnského paláce.

Záštitu nad slavnostním shromážděním převzali Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, a již tradičně Přemysl Sobotka, 1. místopředseda Senátu Parlamentu ČR. Slavnostního setkání se zúčastnil také předseda vlády Petr Nečas.

V tomto roce si připomínáme 66. výročí osvobození koncentračního a vyhlazovacího tábora v Osvětimi. V České republice, stejně jako ve většině států Evropské unie a dalších zemích, je připomínám jako významný denDen památky obětí holocaustu. V roce 2005 byl 27. leden vyhlášen Organizací spojených národů Mezinárodní den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti.

Každoročně se slavnostního shromáždění účastní zástupci organizací sdružujících bývalé vězně a vězenkyně koncentračních táborů a další oběti nacismu. Této pietní akce se dále účastní velvyslanci a velvyslankyně, představitelé vlády ČR, vrchní zemský rabín a arcibiskup pražský a další významné osobnosti.

Foto Copyright 2011 SENÁT PČR | Valdštejnské náměstí 17/4, 118 01 Praha 1

Rubrika Aktuality | Štítek , | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.