Federace židovských obcí v České republice má nového předsedu

Federace židovských obcí v České republice má nového nejvyššího představitele. Na období 2012-2016 byl zvolen jejím předsedou Ing. Petr Papoušek (1977), předseda Židovské obce v Olomouci. Ve funkci předsedy Federace židovských obcí v ČR vystřídal Jiřího Daníčka, který stál v čele této instituce v letech 2004-2012.

Na totéž volební období zvolila Rada Federace židovských obcí na svém včerejším zasedání také nové Prezidium FŽO. Vrchním zemským rabínem je i nadále rabín Efraim K. Sidon.

Petr Papoušek se narodil v Olomouci v roce 1977. V devadesátých letech začal navštěvovat Židovskou obec v Olomouci, účastnil se židovských táborů v zahraničí a setkání evropské mládeže. Během studií na ekonomické fakultě strávil jeden školní rok v Jeruzalémě na Hebrejské univerzitě. Po dokončení vysokoškolského vzdělání v oboru makroekonomie získal roční stipendium ve Stockholmu na Evropském institutu pro židovská studia – Paideia.  Po ukončení studia ve Švédsku je od roku 2004 zaměstnán na ŽO Olomouc, kde působí jako předseda. Ve stejném období byl zvolen do Prezidia a podílel se na vedení FŽO.  Byl delegován do mezinárodních organizací, jako jsou ECJC (Evropská rada židovských komunit), ITF (Mezinárodní výbor pro vzdělávání, připomínku a výzkum holocaustu) a v poslední řadě zastupoval FŽO ve správní radě ESLI (Evropský institut odkazu šoa).

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Federace židovských obcí v České republice má nového předsedu

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.