Ulpan uvádí…


V lednu 2013 zahájil Ulpan nový projekt nazvaný Ulpan uvádí… Jedná se o sérii přednášek přibližujících posluchačům izraelskou kulturu i různé aspekty života v Izraeli. Každý měsíc jiné téma a jiný přednášející. Přednášky ohlášené na tento semestr se budou zabývat mimo jiné těmito tématy: izraelská literatura, film, izraelská kuchyně, problematika překladu z češtiny do hebrejštiny. O jednotlivých přednáškách vás budeme včas podrobněji informovat.

Projekt je realizován díky grantu NFOH.

Přednášky pořádáme pro zájemce z řad široké veřejnosti a probíhají v českém jazyce. Vstup zdarma.

Ulpan uvádí… Nový izraelský film

Pohled na vývoj izraelské kinematografie posledních let

21. 2., 19 h

Oddělení pro vzdělání a kulturu ŽMP

Maiselova 15, Praha 1

Druhá přednáška nového cyklu. Přednášející Ruth Ben Hadar objasní pojem „Nový izraelský film“ a seznámí posluchače s jeho hlavními představiteli a tématy. Zabývat se bude například otázkou, zda a nakolik se režiséři tohoto proudu snaží odstřihnout od aktuálního dění ve své zemi a jaká témata ve svých filmech zpracovávají. Chybět nebudou ani ukázky. Přednáška probíhá v českém jazyce.

Ruth Ben Hadar vystudovala Mediální a filmovou vědu na unversitě v Tel Avivu. Zabývá se filmem a kulturou, v současnosti vyučuje hebrejštinu v pražském Ulpanu a studuje filmovou vědu na FF UK.

www.ulpan.cz

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ulpan uvádí…

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.