Mezinárodní soutěž o nejlepší plakát ke Dni připomínky holocaustu

Nositelem tohoto mezinárodního projektu je muzeum holocaustu Jad Vašem v Izraeli, jeho spolupořadateli jsou Evropský institut odkazu šoa a Memorial de la Shoah ve Francii, přičemž projekt se uskutečňuje v rámci činnosti International International Task Force for Holocaust Education, Research and Remembrance (ITF). Projekt je součástí strategie ITF, jež má do připomínky holocaustu integrovat obsah, smysl a pedagogickou hodnotu.

V průběhu soutěže pořádané mezi studenty vysokých škol výtvarného umění a designu z České republiky, Francie a Izraele bylo vytvořeno množství plakátů na téma Děti a holocaust. Účastníci soutěže před vlastní tvorbou absolvovali odborný seminář na téma umění a holocaust.

V červnu 2011 v berlínské kanceláři ITF zasedla mezinárodní porota, sestávající z expertů na grafiku a vzdělávání v oblasti holocaustu, a vybrala vítězné práce, které budou vystaveny u příležitosti Mezinárodního dne připomínky holocaustu (27. ledna) na půdě Organizace Spojených národů v New Yorku a v jiných prestižních lokalitách v 28 zemích světa.

16 nejúspěšnějších umělců bude pozváno do Izraele na týdenní vzdělávací seminář a tři vítězné návrhy budou odměněny také finančně. Výsledky projektu budou dále zveřejňovány prostřednictvím putovních výstav, webových stránek a brožur.

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mezinárodní soutěž o nejlepší plakát ke Dni připomínky holocaustu

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.