Prohlášení

Federace židovských obcí,  Institut Terezínské iniciativy, Židovské muzeum v Praze a Židovská obec v Praze vyjadřují rozhodný nesouhlas s nabídkou triček a hrnků s portrétem Adolfa Hitlera v e-shopu nakladatelství Naše vojsko.

Uvedená aktivita, kterou nakladatelství zdůvodňuje komerčními zájmy, je nepochybně z těch, které mohou být  využity k propagaci neonacismu. V případě nakladatelství Naše vojsko, které mimo jiné vydává česky knihy soudně usvědčeného popírače holocaustu Davida Irvinga („Norimberk. Poslední bitva“, 2009, a „Hitlerova válečná stezka. Německo 1933 – 1939“, 2015),   se nyní jedná o počin  otevřeně glorifikující nacistický režim. Podobné aktivity a činy považujeme za urážku všech, kteří byli nacistickým režimem zavražděni, a projev naprosté neúcty k přeživším a pozůstalým.

Petr Papoušek                                 Tereza Štěpková                             Leo Pavlát                          Jan Munk

předseda                                           ředitelka                                             ředitel                                  předseda

Federace                                            Institutu Terezínské                      Židovského muzea         Židovské obce

židovských obcí v ČR                      iniciativy                                             v Praze                                v Praze

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Prohlášení

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.