Týden hudební akademie v Terezíně

Ve dnech 12. – 16. června 2011 se v Terezíně uskuteční Týden hudební akademie, pořádaný Institutem Rafaela Schächtera (The Rafael Schächter Institute for the Arts and Humanities), ve spolupráci s Federací židovských obcí v České republice, Památníkem Terezín a městem Terezín.
Program bude zahájen v neděli 12. června v 15.00 hodin v kostele Vzkříšení Páně na náměstí ČSA provedením Beethovenovy Deváté symfonie, včetně Ódy na radost, pod taktovkou světoznámého amerického dirigenta Murry Sidlina.

V dalších dnech bude program pokračovat představením Veretski Pass Klezmer Ensemble, do symbolické síně slávy vězňů terezínského ghetta bude uveden Kurt Gerron, jehož kabaretním představením bude věnován zvláštní seminář.

Všechna představení v rámci Týdne hudební akademie jsou veřejnosti přístupna zdarma.

Panelová diskuze v Praze 16. června
Program vyvrcholí 16. června v Praze panelovou diskuzí amerického, izraelského, německého, rakouského a francouzského velvyslance o odkazu Terezína v kontextu holocaustu. Diskuze se zúčastní také bývalý náměstek ministra zahraních věcí USA Stuart Eizenstat. Diskuzi bude moderovat ministr obrany Alexandr Vondra.

Tisková konference
Ke konání Terezínské hudební akademie pořádá Federace židovských obcí v ČR v pátek 10. června od 10.00 hodin tiskovou konferenci ve Vzdělávacím a kulturním centru Židovského muzea v Praze (Maiselova 15, Praha 1), na které vystoupí maestro Murry Sidlin.

JUDr. Tomáš Kraus, tajemník

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Týden hudební akademie v Terezíně

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.