Setkání v Senátu u příležitosti Dne památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

Federace židovských obcí v České republice a Nadační fond obětem holocaustu pořádaly dne 27. ledna 2012 ve spolupráci s kanceláří Senátu Parlamentu ČR setkání u příležitosti Dne památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti.

Záštitu nad slavnostním setkáním převzali Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, a již tradičně Přemysl Sobotka, 1. místopředseda Senátu Parlamentu ČR, kteří pronesli své projevy k přítomným hostům.

Každoročně se slavnostního setkání účastnili zástupci organizací, sdružujících bývalé vězně a vězenkyně koncentračních táborů a další oběti nacismu, senátoři a senátorky, velvyslanci a velvyslankyně a zástupci diplomatického sboru, arcibiskup pražský, vrchní zemský rabín a další významné osobnosti kulturního, politického a náboženského života.

Letošního 27. ledna jsme si připomněli 67. výročí osvobození koncentračního a vyhlazovacího tábora v Osvětimi. V České republice je tento den od roku 2004 významným dnem – Den památky obětí holocaustu, v roce 2005 byl 27. leden vyhlášen Organizací spojených národů Mezinárodním dnem uctění památky obětí holocaustu.

Za laskavé finanční podpory Evropského židovského fondu a Židovské obce v Praze.

Copyright 2012 SENÁT PČR | Valdštejnské náměstí 17/4, 118 01 Praha 1
Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Setkání v Senátu u příležitosti Dne památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.