Child Survivor Fund

Child Survivor Fund – jednorázová finanční podpora pro ty, kdo přežili holocaust jako děti

Německý parlament na svém prosincovém jednání definitivně odsouhlasil finanční podporu pro ty, kteří přežili holocaust jako děti, a určil podmínky jejího čerpání. Pro všechny, kteří je splňují, není nutné žádné další potvrzení a bude jim jednorázově vyplacena finanční podpora ve výši 2500 EUR.

FŽO byla o podmínkách informována na pracovní schůzce v Londýně dne 11. prosince 2014. Fond bude k dispozici od 1. ledna 2015.

Finanční podpora je určena obětem narozeným v období 1. ledna 1928 až 8. května 1945, které byly

  1. v koncentračním táboře nebo
  2. v ghettu nebo
  3. v úkrytu nebo pod falešnou identitou po dobu nejméně šesti měsíců v obsazeném území

Postup bude následující. Poslední týden v prosinci roku 2014 budou z kanceláře Claims Conference v New Yorku všem, kteří splňují výše uvedené podmínky (tzn. dostávají pravidelnou rentu od Claims Conference a jejich datum narození je 1. ledna 1928 a výše), odeslány dopisy s informací o možnostech finanční podpory. Každý, kdo chce požádat o její vyplacení, musí zaslat zpět podepsaný formulář, který obdrží poštou. Následně mu bude částka připsána na účet v co nejkratší možné době.

Pokud splňujete výše uvedené podmínky a neobdržíte do konce ledna 2015 formulář, můžete se obrátit na koordinátorku grantů CC Ditu Šnajdrovou.

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Child Survivor Fund

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.