DNY JERUZALÉMA

project_2-cs25-29. května. Název festivalu DNY JERUZALÉMA / DAYS OF JERUSALEM vychází z historického názvu města, které je považováno za jedno z nejdůležitějších míst v dějinách lidstva. Jeruzalém byl v průběhu tří tisíciletí nejednou zničen a znovu vybudován. Stále ale zůstával duchovním a kulturním průsečíkem – centrem, které vedlo vývoj společnosti dál. Days of Jerusalem představují Jeruzalém jako otevřený prostor pro mírovou koexistenci různých náboženství, jejich vzájemné poznávání a tolerantní soužití, v němž je místo pro spolupráci Židů i Arabů, stoupence judaismu, křesťanství i islámu. Festival Dny Jeruzaléma se pyšní nálepkou Hate Free Fest, kterou uděluje iniciativa HateFree Culture, jejíž postoje a hodnoty festival svým charakterem sdílí.

Dny Jeruzaléma / Days of Jerusalem jsou unikátním mezinárodním festivalem, který má v České republice již svou tradici. Jedná se o festival multižánrový, zaměřený na různé skupiny publika a všechny věkové kategorie, jenž zahrnuje tanec, hudbu, vizuální umění, film, či kulinářské umění.

Cílem festivalu je přiblížit realitu města, které je přes propast vzdálenosti i věků intimně provázáno s evropskou kulturou. Pouto, které nejspíš nejlépe dokáží vyjádřit tamní umělci. Dny Jeruzaléma jsou apolitickou multikulturní akcí a dávají prostor jeruzalémským tvůrcům rozličných vyznání i národností. Festival si tedy klade za cíl posloužit jako platforma pro setkání, diskusi a konfrontaci pestrého spektra uměleckých pohledů a směrů, které se v srdci starobylého kulturního, duchovního a civilizačního centra už po staletí dynamicky rodí.

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem DNY JERUZALÉMA

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.