PODPOŘTE ZÁCHRANU CENNÝCH ŽIDOVSKÝCH PAMÁTEK

V roce 2020 byla veřejnosti zpřístupněna jedinečná venkovská barokní synagoga z poloviny 18. století v Polici u Jemnice, jejíž obnova trvala 15 let. Může se zdát, že patnáct let na rekonstrukci relativně malé budovy je dlouhá doba. Ale v tom je právě specifikum činnosti Zecheru – že se totiž ujímá památek, kterým se z nejrůznějších důvodů nedostává pozornosti a na jejichž záchranu chybějí prostředky. Fond není bohatý, veškeré finance, kterými disponuje, pocházejí z příspěvků dobrovolných dárců

V současné době se pozornost nadačního fondu Zecher obrací k památkově chráněné synagoze v Neveklově, postavené v roce 1658 a poté okolo roku 1730 přestavěné v barokním slohu, která již desítky let čeká na záchranu. Další cenná památka, jejíž záchranu se Zecher snaží iniciovat je budova bývalé synagogy v Třebívlicích u Lovosic, jedna z posledních, které se v této oblasti dochovaly. Objekt patří Československé církvi husitské, která ho nevyužívá a neudržuje.

Pro toho, kdo by chtěl a současně mohl přispět a snahu fondu o záchranu židovských památek podpořit, uvádíme spojení současně s ujištěním, že celá částka bude použita na daný účel. Všichni, kdo se na činnosti fondu podílejí, to dělají bez nároku na odměnu. Dar ve výši alespoň 1.000,-Kč lze odečíst od základu daně.

Platbu je možné provést přes mobilní bankovnictví pomocí přiloženého QR kódu, kde je nastavená částka 500 Kč a kterou můžete libovolně změnit.

Za vaši pomoc děkuje Nadační fond Zecher

číslo účtu: 3808822/0800

e-mail: sekretariat@fzo.cz

 

 

 

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem PODPOŘTE ZÁCHRANU CENNÝCH ŽIDOVSKÝCH PAMÁTEK

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.