Státní návštěva prezidenta Státu Izrael

V pondělí 11. června 2022 se na pozvání prezidenta Miloše Zemana uskutečnila státní návštěva prezidenta Státu Izrael Jicchaka Herzoga s chotí Michal Herzog v České republice.

Před zahájením oficiální části izraelský prezidentský pár navštívil Židovské muzeum v Praze. Za doprovodu zástupkyně ředitele muzea Zuzany Pavlovské, předsedy Federace židovských obcí Petra Papouška a místopředsedy Židovské obce v Praze Tomáše Pasternaka si prohlédli Starý židovský hřbitov, Pinkasovu synagogu a Staronovou synagogu. Na Židovské obci v Praze proběhlo setkání izraelské delegace se zástupci české židovské komunity. V uvítacím projevu předseda FŽO Petr Papoušek pronesl: „ Jsme poctěni Vaší návštěvou Židovské obce a velmi si vážíme, že pokračujete v odkazu svého otce prezidenta Chaima Herzoga, který navštívil Prahu před 31 lety, aby podpořil přátelství a spolupráci mezi tehdejším Československem a Státem Izrael. Je důležité na našem přátelství denně pracovat a nadále jej rozvíjet.“

Kancelář prezidenta republiky ve spolupráci s Nadačním fondem obětem holocaustu uspořádali na Pražském hradě setkání obou prezidentů s přeživšími šoa.

U příležitosti státní návštěvy se na Pražském hradě ve Vladislavském sále konal slavnostní oběd za účasti zhruba 140 lidí. Pozváni byli také zástupci židovských obcí v ČR.

Rubrika Aktuality | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Státní návštěva prezidenta Státu Izrael

Možnost přidávání komentářů byla zrušena.